Adatkezelési tájékoztató

Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhetsz. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatónkban találsz.

 

Bőrönd

Milyen bőröndöt válasszak az utazáshoz? (taskagaleria.hu)

Bizonyos American Tourister Bőröndök helyhiány miatt külső raktárban vannak, ezek szállítása akár 5-8 munkanap is lehet, más termékeket 1-2 munkanap alatt szállítunk továbbra is!

Rendezés:
Milyen bőröndöt válasszunk? Keményfedeles  vagy vászon bőrönd. Mind két típusnak van előnye, illetve hátránya a másikkal szemben. Ha vászon bőröndöt választunk a következő szempontokat ajánlott figyelembe venni. Nagyon fontos a kerék, lehet kétkerekű vagy négykerekű bőrönd. Minden esetben gumi, ne műanyagkerekű bőröndöt válaszunk, nem csak sokkal halkabb, de az egyenetlen útviszonyokat is sokkal jobban tolerálja anyagából adódóan, tehát a gumikerekű bőrönd mindenképp tartósabb. A kétkerekű változatnál figyeljünk arra, hogy süllyesztve legyenek a kerekek, így szinte lehetetlen kitörni, gondolok itt a reptéren való bánásmódról. A négykerekű bőröndnek minden esettben a kereke a bőröndtesten kívül helyezkedik el, máskülönben nem tudna a tengelye körül egy kört leírni. Könnyebben mozdítható, egyszerűbb vele közlekedni, és nem terheli meg karunkat  annyira mint a kétkerekű változat. Már gondolom mi a kérdésük. De akkor ki fog törni a kereke, ha dobálják a reptéren? A válaszom Nem, illetve nagyon minimális az esélye ha jó minőségű bőröndöt választunk. A bőrönd alsó része, egy speciális polipropilén anyagból van a vászon borítás alatt, ez egy nagyon strapabíró műanyag, ami rendkívül jól bírja a megpróbáltatásokat. A tartós minőségi bőröndök mind így készülnek, sajnos sokszor más anyagokat használnak, préselt papír stb. A kemény bőröndnél az anyagösszetétel a legfontosabb szempont, mindenképp rugalmas de tartása is legyen. A  polypropilén és a polycarbonate  bőröndök töréstesztje nagyon jó, csak a nagyon szélsőséges külsőhatások következtében sérülhetnek, de lényegesen jobban bírják a terhelést mint a vászonbőröndök.
Az oldal tetejére